Belföld

Hernádi Zsolt benzinpánikos fotója nem volt pánikkeltés

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A rendőrség elutasította a Mol elnök-vezérigazgatója elleni feljelentést.

A Miniszterelnökség március 10-én este fél 10-kor rendkívüli Kormányinfót tartott „Marad a benzinárstop és biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon” címmel. A pánikvásárlások miatt Gulyás Gergely miniszter akkor közölte, felkérték a hatóságokat, rémhírterjesztés gyanújával indítsanak eljárást az ellen, aki az ellátás akadozásáról ír, beszél, pánikot kelt.

Néhány perccel később Hernádi Zsolt Mol-vezér volt az, aki a nagy nyilvánosság előtt bemutatott egy fotót arról, hogy még zacskóba is tankoltak a pánikvásárlók. Azt nem említette, hogy a fénykép Mexikóban, 2019-ben készült.

 „Ez nem pánikkeltés?”

Erről Szabó Szabolcs független képviselő kérdezte meg a legfőbb ügyészt, miután emlékeztetett rá, hogy a rémhírterjesztés súlyosabb megítélés alá esik különleges jogrend idején, a bűntett

egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mindezek alapján az alábbi kérdéseire várt választ:

  • Nem gondolja-e, hogy Hernádi Zsolt fenti eljárása alkalmas lehetett pánik keltésére?
  • Nem gondolja-e, hogy érdemes lenne megvizsgálni, hogy Hernádi Zsolt fenti eljárása megvalósította-e a rémhírterjesztés büntetőjogi tényállását?

Polt Péter válaszában közölte, a kérdést feljelentésként értékelte, elbírálásra továbbította a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához, amely azonban a feljelentést elutasította.

A Mol korábban elnézést kért a történtekért, de a cég azt is jelezte, a a mexikói fotó sem változtat azon, hogy idehaza is elszaporodtak a veszélyes, nem erre hitelesített eszközökbe történő tankolások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik