Belföld

Dúró Dóra: A Facebook törölte a Mi Hazánk oldalát

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Törölte a Facebook a Mi Hazánk Mozgalom központ oldalát – jelentette be kedden a Facebookon Dúró Dóra elnökhelyettes. A politikus a Telex beszámolója alapján azt mondta, hogy a megszüntetésről nem kaptak értesítést, csak észrevették, hogy nem érhető el az oldal, amelyen keresztül az utóbbi egy hónapban félmillió embert értek el.

Dúró elmondása szerint csak annyi magyarázatot kaptak, hogy megsértették a közösségi elveket, de a Facebook nem jelölt meg semmilyen konkrét tartalmat, posztot. A törlés a politikus szerint ez a lépés befolyásolni fogja a választások eredményét, ezért a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul, illetve a választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesz a rendőrségen.

A Mi Hazánk Facebook-oldalát egyszer már törölték, 2020 novemberében, előtte pedig, a 2019-es parlamenti választás kampányában járt ugyanígy Toroczkai László oldala. Azóta az ő nevét nem írhatják le, és az arcképét sem jeleníthetik meg a Facebookon, emiatt Toroczkai perben áll a Facebookkal, első fokú ítélet április elején várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik