Belföld

Alkut kötött és felfüggesztettet kapott az osztálytársát hasba szúró tatabányai fiú

RTL Klub
RTL Klub

Már az előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott a Tatabányai Törvényszék annak az F. Rajmundnak az ügyében, aki  2020 decemberében bosszúból hasba szúrta az iskolatársát Tatabányán, a Bolyai János Általános Iskolában.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az életveszélyt okozó testi sértés elkövetésével vádolt fiú váddal egyező beismerő vallomást tett, és mivel lemondott a tárgyalás jogáról is, ezért a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően 1 év 8 hónap fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, ám ennek végrehajtását 3 év 6 hónap időtartamra felfüggesztette

F. Rajmund mellé párfogót rendeltek ki, és azt is előírták a számára, hogy pszichológiai tanácsadáson vegyen részt. Az ítélet jogerős.  Az elkövetéskor még csak 14 éves F. Rajmund és a későbbi áldozata egy osztályba járt.

 

police.hu

A fiú úgy érezte, hogy a társa elárulta egy másik osztálytársával kapcsolatos vita során, ezért elhatározta, hogy bosszút áll rajta. Már reggel úgy ment iskolába, hogy magához vett két kést azzal a céllal, hogy megleckéztesse, megsebesítse a társát a történtek miatt.

A tanórák közötti szünetben kérdőre vonta a másik fiút, ezt követően pedig a tanterem előtt a mellette álló diáktársához fordult, és anélkül, hogy bármit is mondott volna, elővette a ruhájából a kést, majd szemből hasba szúrta. A fiatalkorú a szúrást követően a földre dobta a kést.

A 14 éves vérző fiú kétségbeesett kiabálására, segítségkérésére odarohantak a közelben lévő pedagógusok segíteni, s azonnal mentőt hívtak hozzá.A has áthatoló sérülése közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül.

F. Rajmund elfogadta az ügyészség által indítványozott büntetést és mindent beismert a mai előkészítő ülésen, s csak annyit mondott, hogy megbánta a tettét. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik