Belföld

Vallott az osztálytársát bosszúból hasba szúró tatabányai fiú, szerinte elárulták

RTL Hiradó
RTL Hiradó

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a fiatalkorúval szemben, aki 2020 decemberében bosszúból hasba szúrta az iskolatársát Tatabányán, a Bolyai János Általános Iskolában.

dr. Borbély Veronika, a Komárom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott beismerte a bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során, a tettét pedig azzal indokolta: rosszul esett neki az, hogy a másik fiú nem állt ki mellette és elárulta őt egy osztálytársával való vita során.

Az elkövetéskor még csak 14 éves Rajmund ezért aztán elhatározta, elégtételt vesz rajta, s reggel már úgy ment iskolába, hogy magához vett két kést azzal a céllal, hogy megleckéztesse, megsebesítse a társát a történtek miatt.

police.hu

A tanórák közötti szünetben kérdőre vonta a másik fiút, ezt követően pedig a tanterem előtt a mellette álló sértetthez fordult, és anélkül, hogy bármit is mondott volna, elővette a ruhájából a kést, majd szemből hasba szúrta. A fiatalkorú a szúrást követően a földre dobta a kést. A 14 éves vérző fiú kétségbeesett kiabálására, segítségkérésére odarohantak a közelben lévő pedagógusok segíteni, s azonnal mentőt hívtak hozzá.

Kapcsolódó
Egy lány védelmére kelt, ezért késelhette meg osztálytársat egy 14 éves fiú a tatabányai iskolában
Az áldozat egy szemtanú szerint azt kiabálta, hogy nem akar meghalni.

A has áthatoló sérülése közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül. A főügyészség próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak számára kiszabott fogházbüntetést kért a késelőre azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót.

A főügyészség ezen túlmenően indítványt tett arra is, hogy a törvényszék magatartási szabályként többek között azt is írja elő a fiatalkorúnak, hogy vegyen részt pszichológiai tanácsadáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik