Belföld

Völner–Schadl-ügy: három letartóztatottat kiengedtek

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu
Schadl György továbbra is a letartóztatottak között van.

A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.  Három ember esetében azért szüntették meg  a letartóztatást, mert nem tartották indokoltnak a kényszerintézkedés fenntartását – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az rtl.hu megkeresésére.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar hivatali visszaéléssel gyanúsított elnöke, Schadl György a letartóztatottak között van, de azt a KNYF nem árulta el, ki a másik két fogvatartott. A portál emlékeztet rá, korábban rajta kívül a sofőrjét és a gyakran csak „gazdámként” említett R. Róbertet tartották bent.

Február eleje óta tanúkihallgatások, folytatólagos gyanúsítotti kihallgatások történtek, más információt a büntetőeljárás érdekeire tekintettel nem közöltek. A Központi Nyomozó Főügyészség azt sem árulta, hogy indult-e vagyonosodási vizsgálat Völner Pál vagy Schadl György ellen.

Korábban Polt Péter közölte, hogy Völner Pálnál is vizsgálták a személyi szabadság esetleges korlátozását, de a büntetőeljárásról szóló törvény alapján arra jutottak, hogy nála nem álltak fenn ennek jogi feltételei.

A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

Kapcsolódó
Legfőbb Ügyészség: Völner Pál 83 millió forint kenőpénzt vett át részletekben
A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított, már lemondott államtitkár a hatóság szerint három éven át kapott csúszópénzt rendszeresen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik