Belföld

Schadl-ügy: eddig 13 gyanúsítottat hallgattak ki, 6 embert tartóztattak le

A Schadl-üggyel kapcsolatban érdeklődött Polt Péter legfőbb ügyésznél Hadházy Ákos független parlamenti képviselő még január végén. A politikus a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar hivatali visszaéléssel gyanúsított elnökével, Schadl Györggyel kapcsolatos botrányról akart többet megtudni. A 444 által közölt cikksorozat szerint ugyanis Schadl Tónival, Barbarával és Ádámmal” is találkozott és egy rejtélyes, 35 éves nagy bizniszt akart elintézni.

Hadházy a következő kérdéseket tette fel Poltnak:

  1. Kiderült-e már az, hogy mi volt a jegyzőkönyv szerinti „rejtélyes, nagy, 35 éves biznisz”? Van-e erről információja legfőbb ügyésznek?
  2. Vizsgálja-e a nyomozóhatóság az ominózus kijelentés (35 éves biznisz elintézése) büntetőjogi hátterét, az elhangzottak alapján felmerülő korrupciós bűncselekmények gyanúját?
  3. A Schadl-ügynek jelenleg hány gyanúsítottja van és közülük jelenleg hányan vannak előzetes letartóztatásban?

Válaszában a legfőbb ügyész azt írta, hogy a folyamatban lévő nyomozás a jelenleg már vizsgált korrupciós ügyeken túl kiterjed minden olyan közvádra üldözendő bűncselekmény vizsgálatára is, amellyel összefüggésben az eljárás során bűncselekmény gyanúját keltő adatok jutnak az ügyészség tudomására is.

Ennél konkrétabb válasz viszont csak a harmadik kérdésre született:

A nyomozásban ezidáig 13 fő gyanúsítotti kihallgatására került sor, melyből jelenleg 6 személy áll letartóztatás hatálya alatt.

Kapcsolódó
Polt Péter elmagyarázta, miért van Völner Pál szabadlábon
Vizsgálták, hogy le kell-e tartóztatni, de arra jutottak, hogy nem. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik