Belföld

Eljárás indult Gattyán pártjának TV2-n felvillanó reklámjai miatt

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa eljárást indít a TV2 szolgáltatója ellen, közölte a testület csütörtökön.

Az NMHH szerint felmerült annak lehetősége, hogy a csatornán pillanatreklámként leadott „Digitalizáció” című és „Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu” elnevezésű, reklámként közzétett közleményeket politikai reklámokként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a közlemény megrendelőjének megfelelő feltüntetésével.

A közlemények üzenetükkel, szín- és formavilágukkal a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatták – tették hozzá.

Kapcsolódó
Felvillanó reklámokkal hirdetik magukat Gattyánék a TV2-n
A TV2 korábban a paksi atomerőmű logóját égette a tévénézők retinájába.

Közölték azt is, a Balázsék című műsorban elhangzott, a kínai közösséggel szembeni kirekesztő megnyilvánulások miatt 200 ezer forint bírság megfizetésére kötelezték a Rádió 1 szolgáltatóját.

Azt írták, hogy a Rádió 1 szolgáltatójának a bírság megfizetése mellett közleményt is közzé kell tennie, amiben tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy törvényt sértett, amikor a műsorszámban az e közösséggel szembeni, általánosító és sztereotip gondolatok felerősítésére, ellenérzés kialakítására alkalmas megjegyzéseket tett, megfelelő ellenpontozás nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik