Belföld

Semmire sem emlékszik a vérfürdőből a testvérét és sógorát 55 szúrással kivégző süttői férfi

police.hu
police.hu

Hat hónappal meghosszabbította a kényszergyógykezelését a Tatabányai Járásbíróság annak az Sz. Dávidnak, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2020 nyarán ötvenöt késszúrással kivégezte a testvérét és a sógorát Süttőn, majd meggyújtotta a holttesteket.

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi nem tett vallomást korábban, a szakértőknek pedig azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre, és az első emlékképe az, amikor felébredt a kórházban.

Az épületben a 41 éves K. Krisztán, a 30 éves felesége, Alexandra, valamint a nő 26 éves testvére Sz. Dávid tartózkodott a tragédia napján. A megalapozott gyanú szerint Sz. Dávid 36 késszúrással megölte a sógorát, majd 19 késszúrással meggyilkolta nővérét is. A férfi ezt követően benzinnel átitatott rongyokat tett a holttestekre és a házban is benzint locsolt szét, majd azt meggyújtotta.

Sz. Dávid másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán. A nyomozás során beszerzett igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény szerint a gyanúsított jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett, amely miatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje vagy, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék, ezért nem büntethető.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és további fél évvel meghosszabbította a gyanúsított kényszergyógykezelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik