Belföld

Belügyminisztérium: Horváth Csaba szocialista polgármester megrágalmazta a rendőrséget

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Belügyminisztérium szombaton közölte, hogy „rágalmazásnak tekinti a befolyással üzérkedés és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsított” zuglói polgármesternek vallomásában tett kijelentését.

Horváth Csaba csütörtökön, több oldalas szövegben írta le álláspontját, amit írásbeli vallomásként elküldött az ügyészségnek és megosztott a sajtóval is. Ebben szerepel az a mondta:

A hatalom képviselői a karaktergyilkosság érdekében a jogot és az igazságszolgáltatást politikai céllal használják fel egy olyan országban, ahol a választások környékén gyanús körülmények között emberek halnak meg rendőrautókban vagy rájuk kényszerített cégeladások után, ahol vállalkozókat tömegével kényszerítenek cégeik eladására, ahol a hatalmon lévők megszámlálhatatlan értékű közvagyont lopnak el.

A Belügyminisztérium azt állítja, nincs tudomása ennek az idézetnek megfelelő halálesetekről, ezért most azt várja el a zuglói polgármestertől, hogy „az időpontok, a helyszínek és a halálokok megadásával bizonyítsa állítását” vagy pedig nyilvánosan kövesse meg a rendőrséget. Azt nem írják, hogy az állítások miatt feljelentik-e a zuglói polgármestert.

A történtek előzménye, hogy Horváth Csabát gyanúsítottként hallgatták ki korrupciós pénzek átvétele miatt. Azonban a szocialista politikus mindent tagadott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik