Belföld

Horváth Csaba parkolási ügyek miatt gyanúsított lett

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Mint írtuk korábban, házkutatás volt szerdán a zuglói polgármesteri hivatalban, egy önkormányzati cégnél és az MSZP-s polgármester, Horváth Csaba otthonában is. Később kiderült, a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt több helyszínen folytatott eljárást. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint, aki Zuglóban indul az ellenzék jelöltjeként a parlamenti választáson, mindez a SYS IT Services Kft.-t érintő nyomozással állhat kapcsolatban, ami egy számlagyáras ügyben került elő, korábban pedig a BKV informatikai rendszereit is üzemeltette.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerda délután azt közölte, hogy befolyással üzérkedés és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amiben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja. Gyanúsítottként hallgatták ki a polgármestert és egy volt helyi politikust.

Horváth Csaba nem tett vallomást, viszont panasszal élt a gyanúsítás ellen. A polgármester szabadlábon védekezhet – mondta el védője, Papp Gábor a 24.hu-nak. Mint mondta, a szocialista politikus a nyomozati anyagok megismerése után reagál majd az ügyben.

Kapcsolódó
Házkutatás van a zuglói polgármesteri hivatalban és Horváth Csabánál
Az ügyészség közölte, hogy korrupciós bűncselekmények miatt vizsgálódnak több helyszínen.

Az ügyészség arról írt, megalapozott a gyanú, hogy 2016-ban Horváth (a Fővárosi Közgyűlés tagjaként) társával keresett egy céget a zuglói fizetős parkolás üzemeltetésére, és a nyereségének a felére igényt tartottak. 2017 szeptemberben pedig egy helyi politikus azzal kereste meg ezt a céget, hogy havi 3 millió forintért nem fogja a befolyását a cég ellenében érvényesíteni az ügyben. Az ügyészség azt írja, a gyanúsított legalább háromszor vett át alkalmanként 3 millió forint készpénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik