Belföld

Életfogytig tartó fegyházat kapott Szilágyi István fia

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Fővárosi Főügyészség Szilágyi István fiát. Az apját kalapáccsal agyonverő Sz. Péter 25 év múlva szabadulhat a legkorábban feltételesen.

A különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt férfinak a korábban kiszabott két év, felfüggesztett börtönbüntetését is le kell ülnie.

Sz. Péter a szülei  XVII. kerületi családi házában élt. Többször is bántotta részegen az apját, de mivel az apja nem jelentette fel, ezért egy esetet leszámítva nem is indult vele szemben büntetőeljárás ezek miatt.

Kapcsolódó
Szilágyi István fia azt állítja, hogy az édesapja támadt rá és ő csak védekezett
A 49 éves férfit elmegyógyintézetbe vitték a letartóztatásáról döntő meghallgatása után.

Az 50 éves férfi az ominózus reggelen többször is fejbe vágta az apját egy kalapáccsal, majd  fojtogatni kezdte és a mellkasát is megtaposta. Az idős férfi végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként vette figyelembe többek között a terhelt büntetett előéletét, valamint azt, hogy cselekményét közeli hozzátartozója sérelmére és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. A felfüggesztett szabadságvesztéssel érintett bűncselekmény sértettje szintén Szilágyi István volt. Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben a vádlott és védője is fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik