Belföld

Szilágyi István fia azt állítja, hogy az édesapja támadt rá és ő csak védekezett

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság Szilágyi István fiát. Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés és a bizonyítékok eltüntetésének a veszélye miatt rendelte el az édesapja megölésével gyanúsított férfi 30 napos letartóztatását. Ezt pedig az ügyészség álláspontjával egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

A 49 éves Sz. Pétert azzal gyanúsítják, hogy vasárnap reggel a szülei rákosligeti otthonában egy kalapáccsal agyonverte az édesapját. A férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen a rendőrségi kihallgatása során, és a mostani Fő utcában lévő meghallgatása során sem tett részletes vallomást. Értesüléseink szerint azt állította, hogy az édesapja támadt rá és ő csak védekezett.

A letartóztatásról szóló végzés nem végleges.

Frissítünk!

A Fővárosi Törvényszék későbbi közleményében azt közölte, hogy a gyanúsított pszichiátriai kezelt, s rendszeres gyógyszeres kezelésben részesül. A terhére rótt bűncselekmény pedig bizonyítottság esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

A nyomozó hatóság a bűncselekmény elsődleges tanúit, köztük az áldozat feleségét is kihallgatta már, azonban a tényállás teljeskörű felderítéséhez további tanúk kihallgatása szükséges. Sz. Pétert korábban felfüggesztett börtönre ítélték az édesapja bántalmazása miatt.

Szilágyi István özvegye megbocsátott fiának
Az asszony szerint nem tudták kiváltani a gyógyszereit, ezért ölt. 

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd /MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik