Belföld

Videón a rendőrautóval frontálisan karambolozó miskolci ámokfutó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Hivatalos személy elleni erőszak és maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt indított nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azzal a sofőrrel szemben, aki pár nappal ezelőtt frontálisan karambolozott egy rendőrautóval Miskolcon.

A Központi Nyomozó Főügyészség által közölt gyanúsítás szerint a 21 éves férfi jogsi nélkül, egy lengyel rendszámú kocsival közlekedett a két utasával Szolnokról Miskolcra.

A Miskolcon ellenőrzést végző rendőrök egyike felismerte a kocsiban azt a járművet, amelyet egy hónappal korábban megpróbált leinteni, azonban a sofőr kikerülve őt elhajtott.

Emiatt a rendőrök meg akarták állítani az előttük elhaladó járművet, ezért a szolgálati jelleggel ellátott rendőrautóval követni kezdték. A gyanúsított ezt észlelve beletaposott a gázba és menekülni kezdett.

ugyeszseg.hu

Az üldözésbe egy másik szirénázó rendőrautó is bekapcsolódott, és a kétirányú, irányonként két-két forgalmi sávos úton szemből közelítve jelezte, hogy meg akarja állítani az autót, ezért kissé áttért annak forgalmi sávjába. Amikor a rendőr látta, hogy az érkező autó nem lassít, visszatért a sávjába és fékezni kezdett.

A gyanúsított ekkor szándékosan balra, az ekkor már a saját belső forgalmi sávjában közlekedő rendőrautó irányába kormányozta a kocsiját, majd átlépte a záróvonalat és frontálisan nekiütközött. A szolgálati jármű az ütközést követően hátrafelé sodródott, majd hozzávetőleg 180 fokban megpördült és az úttest közepén megállt.

Az elkövető az általa vezetett járműből kiszállt és az út menti füves területre futott, ahonnan a későbbi rendőri intézkedés során tért csak vissza. A baleset következtében két rendőr és a gyanúsított egyik utasa súlyos sérüléseket, míg a másik utas könnyű sérülést szenvedett.

A sofőr tagadta a bűncselekmény elkövetését a gyanúsítotti kihallgatása során. A Debreceni Járásbíróság egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik