Belföld

Ájultra vertek egy férfit a mobiljáért Budapesten, órákig feküdt a kukáknál véresen

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a két férfit, akik tavaly májusban kis híján megölték az ismerősüket a mobiljáért Budapesten.

A 26 éves és 38 éves férfi az Astoria közelében tartózkodtak éjjel, és kéregettek a buszmegállóban várakozó emberektől. Hajnali kettő körül odamentek a szintén az Astoria közelében sétálgató ismerősükhöz, akibe a 26 éves férfi belekötött.

Pár perc beszélgetés után, a későbbi áldozat betért az egyik  VII. kerületi éjjel-nappaliba, ahová a 26 éves férfi követte. A boltban a sértett némi aprópénzt, és egy egészségügyi maszkot is adott a férfinak, hogy az tudjon venni egy üveg bort. Az üzletből távozva mindhárman egy társasházhoz mentek.

A főügyészség tájékoztatása szerint a két férfi követelni kezdte a sértett mobilját a társasház hátsó részénél lévő szemetestárolónál, majd ököllel neki estek. A megtámadott férfi a földre került, és elvesztette az eszméletét.

Amikor a támadók már azt gondolták, hogy a földön eszméletlenül fekvő, erősen vérző ismerősük meghalt, magukhoz vették a férfi mobiltelefonjait, majd leléptek a helyszínről.

A reggeli órákban a társasház egyik lakója talált rá a félholtra vert emberre, és értesítette a mentőket és a rendőröket. Az áldozat életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, az életét csak az mentette meg, hogy a ház lakója még időben segítséget hívott.

A támadók egy telefonüzletben eladták a készülékeket, később azonban azt a rendőrök azonosították és lefoglalták, majd visszaadták a gazdájának. A főügyészség végrehajtandó fegyházbüntetést kért a támadókra azzal, hogy feltételesen se engedjék ki őket. A két férfi jelenleg is hűvösön van. A 26 éves férfi letartóztatásban van, társa pedig egy más ügy miatt tölti a jogerős büntetését a börtönben.

A felvételen a bűncselekmény előzménye látható, amikor a 26 éves férfi követi az éjjel-nappali boltba a sértettet, aki aprópénzt és egy maszkot ad neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik