Belföld

Megunták a villanyszerelők megölésével vádolt É. Imre bírósági rosszulléteit, letartóztatták

police.hu
police.hu

Elrendelte a Győri Törvényszék az eltűnt villanyszerelők meggyilkolásával vádolt É. Imre letartóztatását, mert kiderült, rendszeresen eljárkált hazulról a bűnügyi felügyelet alatt. A Telex azt írja, hogy a bíróság így akarja elkerülni azt, hogy a férfi újabb rosszullétre hivatkozva oldjon kereket a tanúk meghallgatása elől.

A vádlott nyomkövetős bűnügyi felügyeletben volt, de az ügyész megtudta, hogy a terhelt rendszeresen elhagyja a számára kijelölt integrációs zónát, s átjár a szemközti munkásszállóra.

É. Imre tagadta ezt, és azzal védekezett, hogy csak a szomszédja rosszindulatú. Az ügyész kikérte a vádlott mentőkkel folytatott korábbi beszélgetését, amelyből kiderült, hogy a vádlott teljesen tárgyilagosan felelgetett az állítólagos mellkasi fájdalmaival vonatkozó kérdéseke. 

Kapcsolódó

A kettős emberöléssel vádolt férfi januárban is mentőt kért egy fontos tanú meghallgatása előtt, múlt szerdán pedig hasfájásra, nehézlégzésre hivatkozott. A tízperces bírósági szünetben kiment a parkba és mentőt hívott. Mindkét alkalommal még aznap hazaengedték a kórházból.

Az eltűnt villanyszerelő lánya a tárgyaláson azt mondta, hogy látta a vádlott “rosszullétet” a parkban. Elmondása szerint É. Imre végig maszkot viselt. Mint mondta ő is sokszor rosszul van az apja halála óta, de ha nehezen kap levegőt, akkor  leveszi a maszkját.

A tanácsvezető szerint É. Imre kérhetett volna mentőt az épületből is, vagy visszatérhetett volna jelezni a történteket, de nem így tett. A kifogásaival pedig csak nehezíti az eljárást.

A vádlott azzal védekezett, hogy valóban rosszul volt, és 180-as vérnyomással és 20-as vércukorral ült a  parkban. A bírót azonban nem hatotta meg, és elrendelte a férfi letartóztatását. A még mindig eltűntként nyilvántartott M. Zoltán testvére nem is hagyta szó nélkül a dolgot, és beszólt a vádlottnak, hogy jó helye lesz a letartóztatásban, és már tényleg biztosan felment a cukra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik