Belföld

Tíz hónap felfüggesztettet kapott az emberi maradványokat hazavivő pátyi férfi

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budaörsi Járásbíróság azt a hatvan köröli pátyi férfit, aki 2020 júniusában hazavitte az emberi maradványokat.

R. Dénest emberi test tiltott felhasználásával gyanúsították meg azt követően, hogy emberi szöveteket, köldökzsinór csipeszeket találtak az udvarán lévő vödrökben és tégelyekben. A hatóságok később enyhítettek a minősítésen, bíróság pedig végül csak veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésében mondta ki bűnösnek a férfit.

A férfi közel húsz évig sikeresen vezette a halottszállításra, illetve az amputált testrészek megsemmisítésre vitelére szakosodott vállalkozását, ám összecsaptak a feje felett a hullámok és nehéz anyagi helyzetbe került. Fia a történtek után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az apja elveszítette az autóját, hitelcsapdába került, és gyakorlatilag mindene odaveszett.

Mihádák Zoltán / MTI

Ügyvédje pedig annak idején arról beszélt, hogy a védencének krematóriumba kellett volna vinnie megsemmisíteni az emberi szöveteket, de a szállításra kapott pénzt megtartotta magának.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a Budaörsi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat az ügyben, és a vádlott részbeni beismerő vallomást tett a nyomozás során.

Gyimesi Kinga, a Budapest Környéki Törvényszék osztályvezetője padig arról tájékoztatott bennünket, hogy a férfi már a november közepi előkészítő ülésen elfogadta azt, amivel megvádolták, részletesen azonban nem indokolta meg a tettét, és lemondott a tárgyalás jogáról is.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettében. Ezért őt jogerősen tíz hónap börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette

– mondta Gyimesi. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó
Elmondta a pátyi boncsegéd fia, miért vihette haza apja az emberi maradványokat
100 milliós adósságot halmozott fel a halottszállítóként is dolgozó férfi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik