Belföld

Elmondta a pátyi boncsegéd fia, miért vihette haza apja az emberi maradványokat

Fia szerint a rengeteg adóssága és az összeomlott élete miatt vihette haza a pátyi otthonába édesapja, R. Dénes az emberi maradványokat.

Továbbra is szabadlábon védekezhet az a hatvan év körüli, patológián dolgozó férfi, akinek emberi maradványokat találtak a pátyi családi házának az udvarán. Az emberi test tiltott felhasználásával gyanúsított férfit ugyanis még csak őrizetbe sem vették a kihallgatása után. A boncsegéd fia szerint emberi mulasztás áll a dolgok mögött.

A végtagokat el kellett volna szállítania megsemmisítésre, de azonnali hatállyal kellett költözködnie Pátyról. Minden borult az életében, a pénzt pedig pakolászta össze-­vissza, és megpróbálta úgy intézni, hogy jusson is, maradjon is

– nyilatkozta a Borsnak a boncsegéd fia, hozzátéve, az elmúlt években teljesen padlóra került az édesapja.

“Apa teljesen padlóra került anyagilag. 2007-ben elveszítette az autóját, bebukta a lakáshitelét, tehát gyakorlatilag mindene odaveszett. Hatvan felett jár, így még száz évig kellene élnie, hogy a nyugdíjából vonni tudják a hiteltartozását. Annak idején húszmillió forintot vett fel, de a pénzintézet már százmilliót szeretne visszakapni”

– magyarázta a patológián dolgozó férfi fia.

Hozzátette, hogy édesapja közel húsz évig sikeresen vezette a halottszállításra, illetve az amputált testrészek megsemmisítésre vitelére szakosodott vállalkozását, és nem volt semmi problémájuk. Amikor azonban összecsaptak a feje felett a hullámok, valamiért nem vitte el időben a végtagokat a megfelelő helyre.

Fotó: Mihádák Zoltán /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik