Belföld

Elütötte a szomszédját, majd hazament aludni, letartóztatták

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Kecskeméti Járásbíróság azt a 26 éves pirtói férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt áthajtott a szomszédján, majd hazament és lefeküdt aludni.

A Kecskeméti Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi február 26-án éjjel ittasan közlekedett Pirtó község lakott területén belül, amikor észlelete, hogy az úttesten keresztben fekszik egy férfi a kerékpárja mellett. A sofőr az erőteljes fékezés ellenére sem tudott megállni és elütötte a földön fekvő férfit, majd anélkül, hogy meggyőződött volna annak állapotáról elhagyta a helyszínt.

A férfi a baleset következtében az életét vesztette. Ezt követően a hajnali órákban a földön fekvő – feltehetően már halott – férfi testén egy teherautó is áthaladt a jobb első tengelyével, majd megállt és a gépjármű vezetője értesítette a nyomozóhatóságot.

A kiérkező rendőrök az úton megtalálták a balesetet okozó jármű lökhárítójának egy részét és mivel további anyagmaradványokat is találták, így rögtön  felmerült a gyanú, hogy egy másik gépkocsi üthette el korábban a férfit.

Az egyenruhások nem tévedtek, pár házzal távolabb megtalálták az elhagyott elemekhez tartozó járművet. A házban felkeltették az ott lakó ittas férfit, aki elmondta, hogy hazafele ment, amikor valami csattanást hallott, de nem foglalkozott vele és beállt az udvarába

A járásbíróság a jelenlétének biztosítása érdekében rendelte el a gázoló letartóztatását. A döntését az ügyészség tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik