Belföld

Ungár az MTVA-vezérnek: Kapott pénzt a Kremltől, hogy kiszolgálja az orosz érdekeket?

Ungár Péter, az LMP politikusa pénteken nyílt levélben fordult Papp Dánielhez, az MTVA vezérigazgatójához az ukrajnai orosz megszállással kapcsolatban.

Ungár szerint azok a műsorok, amik az Ukrajna ellen folyó katonai agresszió kapcsán adásba kerületek a köztelevízión „árnyalatlan, kontextus nélküli orosz propagandaanyagok” voltak.

Nem két ellenkező értelmezés bemutatása volt, nem egy mély geopolitikai elemzés, hanem a Kreml álláspontja és semmi más. Biztos tudja, hiszen politikai felettesei mesélték Önnek, hogy a Kreml részéről évekkel ezelőtt felmerült, hogy alapítanak egy oroszbarát televíziót, hogy a Kreml álláspontját sugározza, de letettek erről, mert arra jutottak, hogy az MTVA elvégzi helyettük ezt a feladatot

– írta az ellenzéki politikus, aki Fábry Sándort idézve hozzáette: lehet ezt csinálni, csak nem közpénzen.

Ungár szerint Papp és csapata egy olyan politikai oldal kiszolgálója, amely hazaárulónak nevezi saját ellenzékét, ha bármiben, az adópolitikától a kultúrpolitikáig, a Miniszterelnök véleményével eltérő álláspontot fogalmaz meg, ehhez képest most külföldi nagyhatalom propagandáját folytatja az adófizetők pénzén.

Ezzel kapcsolatban a következő kérdéseim lennének Önhöz:

  • 1. Kapott-e pénzt a Kremltől azért, hogy kiszolgálja a geopolitikai érdekeiket?
  • 2. Kellett jelentést tennie az orosz nagykövetség valamelyik alkalmazottjának?
  • 3. Milyen formában kapja Moszkvától az instrukciókat a műsor elkészítéséhez?

– zárta a nyílt levet Ungár Péter.

A 444.hu cikke szerint az M1-en csütörtök délután óta a Georg Spöttle-Nógrádi György-Bende Balázs hármas magyarázatait kapják a nézők az orosz-ukrán helyzetről.

Spöttle például arról beszélt, hogy az orosz katonák „nyugodtan végezték a munkájukat”, Zelenszkij a megtámadott Ukrajna elnöke viszont felelőtlen volt, mert fegyverkezésre szólította fel állampolgárait. Spöttle szerint pszichopaták és terroristák is fegyverhez juthatnak így. Másrészt a végén még rálőnek az oroszokra, akik visszalőnek, és így civilek halhatnak meg. Hitleri megoldás ez, a német diktátor volt az utolsó, aki gyerekek és asszonyok kezébe fegyvert adott az oroszokkal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik