Belföld csatatér '22 - baz 6. evk

Egy 27 éves nő küldött halálos fenyegetést az ellenzék borsodi jelöltjének

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a feltételezett elkövető egyelőre nem tudott magyarázatot adni a tettére.

Mint arról korábban beszámoltunk, január végén életveszélyesen megfenyegették Jézsó Gábort, a borsodi 6-os, szerencsi-tiszaújvárosi körzet ellenzéki képviselőjelöltjét. A politikus email-címére a kampány kezdetekor egy véres kést ábrázoló üzenet érkezett, „megkésellek” felirattal. Jézsó január 31-én feljelentést tett a rendőrségen.

Megkeresésünkre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: sikerült beazonosítani az elkövetőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A 27 éves környékbeli nő egyelőre nem tudott magyarázatot adni a tettére, de elismerte, hogy ő küldte az üzenetet. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja az eljárást.

Bár a rendőrség szerint nem politikai indítékról van szó, Jézsó lapunknak azt mondta, hogy a levél időzítése és tartalma nyomán semmilyen egyéb motivációt nem tud elképzelni. Közölte: nincs személyes kapcsolata az elkövetővel, arról pedig sejtelme sincs, hogyan szerezhette meg a személyes email-címét. A teológus végzettségű jelölt úgy véli, a kormány politikája szított ilyen szélsőséges indulatokat, és többek közt ezért van szükség változásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik