Belföld

Emberölési kísérlettel vádolják a Blahán kötekedő és késelő férfit – videó

Ugyeszseg.hu
Ugyeszseg.hu

Emberölési kísérlet miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 21 éves férfival szemben, aki 2019 szeptemberében fényes nappal belekötött egy járókelőbe a Blaha Lujza téren, majd egy késsel mellkason szúrta. A főügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a férfire.

A 21 éves férfi az ismerőseivel beszélgetett a Blahán. A vádlott a betonágyás szélén ült, amikor a férfi elsétált mellettük. A terhelt egyik ismerőse ekkor megszólította a férfit, és pénzt kért tőle, de ő azt válaszolta, hogy nem tud neki adni.

A 21 éves fiatalember ekkor felállt és pofon vágta, majd ismét felé ütött, a sértett azonban ezt az ütést a kezével elhárította. A terhelt ezután verekedni hívta a férfit, aki továbbra is megpróbált kitérni a kötekedő támadó elől. Ő azonban ekkor elővett egy zsebkést, és mellkason szúrta, majd lelépett a helyszínről.

A szúrás az áldozat szegycsontját érte. A bántalmazás következtében könnyebben sérült, de az ennél jóval súlyosabb, életveszélyes vagy akár halálos sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt. Az ügyészség letöltendőt kért a más ügye miatt jelenleg is börtönben ülő férfire.

A Fővárosi Főügyészség a 21 éves férfit emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

A felvételen az látható, amikor a vádlott ismerőse megszólítja a gyalogost, akire röviddel ezután az elkövető rátámad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik