Belföld

Orbán: Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia!

Orbán Viktor / Facebook
Orbán Viktor / Facebook
A HM egyik műveleti termében tekintette meg a kormányfő, mire áll készen a Honvédség.

Orbán Viktor miniszterelnök az ukrajnai helyzet miatt szerdán beugrott a Honvédelmi Minisztériumba, erről videót is kitett Facebook-oldalára ezzel a felütéssel:

Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia!

A kormányfő a miniszterrel és katonatisztekkel egyeztetett, miközben nagy képernyőn nézték a Keleti Pajzs 2022 hadművelet térképét. Elmondta a videóban, feszült a helyzet Ukrajna és Oroszország között, és „mindent meg kell tennünk a háború elkerülése érdekében”. Hozzátette, azért kell ebből a konfliktusból kimaradni, mert az ország biztonsága a legfontosabb érdek.

Orbán szerint szó sem lehet „azoknak a baloldali javaslatoknak” az elfogadásáról, amik katonákat és fegyvereket küldenének Ukrajnába.

Szerinte Magyarországnak a béke érdekében kell fellépnie, de a hadseregnek fel kell készülnie sok-sok menekült fogadására. „Ma azt a benyomást szereztem, hogy erre képesek vagyunk, Magyarország biztonsága jó kezekben van” – zárta mondandóját a miniszterelnök, aki a kritikák szerint erősen oroszbarát politikát folytat, ellenben megszavazta a Moszkvára vonatkozó uniós szankciókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik