Belföld csatatér '22

Hamis érettségi: közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
Volt házkutatás is, de az nem vezetett eredményre.

A jobbikos Rig Lajos kérdezett rá a legfőbb ügyésznél, hol tart a badacsonytördemici önkormányzat Fidesz által támogatott független képviselőjének ügye. A helyi Faluház vezetőjét, Szántai Atillánét azzal gyanúsították, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának képzésére hamis érettségivel jelentkezett.

Mivel a rendőrség az ügyet már lezárta, de még nem emeltek vádat, az ellenzéki politikus Polt Péternél rákérdezett, külső személyek próbálták-e befolyásolni az eljárást, mikor emelnek vádat,  lefoglalták-e a hamis közokiratot, azt elkobozták-e?

Polt Péter válaszában azt írta, a Veszprémi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás miatt február 18-án nyújtotta be a vádiratot a Veszprémi Járásbírósághoz. A legfőbb ügyész közölte azt is, hogy a hamis érettségi lefoglalása érdekében a gyanúsított lakóhelyén októberben tartott házkutatás nem vezetett eredményre.

Sok-sok milliót fizetnek ki olyan Fidesz-közeli embereknek, akik nem rendelkeznek iskolai végzettséggel, amijük van, arról pedig az derül ki, hogy hamisítványok.

Ezt mondta korábban a Veszprém megyei 3. választókörzet összellenzéki jelöltje. Rig Lajos a Sümegi Szónak szomorúnak nevezte, hogy a dolgos badacsonytördemici embereket évekig becsapták.

Kapcsolódó
Már a második érettségi botrány tört ki Sümeg körzetében
Ezúttal Badacsonytördemic egyik fideszes támogatású, de független képviselőjéről derült ki, hogy fals dokumentummal képezte tovább magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik