Belföld

Közel 700 tanárszakos hallgató áll ki a tanárok polgári engedetlensége mellett

„Jelen nyilatkozatunkkal szeretnénk szolidaritást vállalni azokkal a leendő kollégáinkkal, akik az elmúlt napokban polgári engedetlenségi akcióba kezdtek. Támogatjuk őket abban, hogy az alaptörvényben foglaltaknak megfelelően élhessenek a sztrájk megszervezésének és az abban való részvételnek a jogával” – ez áll abban a nyílt levélben, nyilatkozatban, amelyet eddig csaknem 700 tanárszakos felsőoktatási hallgató írt alá. A tanárszakos hallgatók szolidaritási nyilatkozatot tettek közzé azok mellett a tanárok mellett, akik a polgári engedetlenség eszközével éltek az elmúlt pár hétben, és nem vették fel a munkát, tiltakozva a sztrájkot lényegesen megnehezítő, majdhogynem lehetetlenné tevő kormányzati lépések ellen.

Írják az is, hogy „szolidaritásunkról önállóan döntöttünk. Ennek megfelelően nyilatkozatunk nem áll összefüggésben az egyetemeinkkel, a szakszervezetekkel és a gyakorlóiskoláinkkal sem.”

A nyilatkozat teljes szövege és az aláírók (akikhez lehet csatlakozni) itt megnézhető.

Az elmúlt napokban pedig a polgári engedetlenség eszközével élő tanárokról több cikkünk is született:

Kapcsolódó
„A polgári engedetlenség magától értetődő. Felszabadító. Kapsz levegőt”
Interjú Simkó Edittel, aki szerdán egyedüliként döntött úgy egy budapesti általános iskola tantestületéből, hogy polgári engedetlenségi akcióba kezd.

Vagy

Kapcsolódó
34 oktató nem vette fel a munkát a Szerb Antal Gimnáziumban
Polgári engedetlenségi akció zajlik.

És például ez

Kapcsolódó
„Tanítom a polgári engedetlenséget etikaórán, most meg is mutattuk a diákoknak”
A budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban majdnem 50 pedagógus tiltakozott polgári engedetlenséggel a múlt pénteken elfogadott kormányrendelet ellen, ami végképp ellehetetleníti a pedagógusok sztrájkját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik