Belföld

34 oktató nem vette fel a munkát a Szerb Antal Gimnáziumban

Újabb két intézményben döntöttek a tanárok a polgári engedetlenség mellett, és nem vették fel a munkát a kormány múlt pénteki sztrájkellenes rendelete ellen tiltakozva, írja a Mérce.

A lap szerint a cinkotai Szerb Antal Gimnázium tantestületének közel fele, 34 oktató, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) Pesterzsébeti Technikumának 4 tanára döntött ma reggel a vadsztrájk mellett.

Mindkét iskolában a Szent László Gimnázium hétfői kiállását látva határozták el magukat az akcióhoz való csatlakozásra.

Fritz Erzsébet, a Szerb Antal Gimnázium tanára a lapnak elmondta, náluk ma reggel kristályosodott ki teljesen, hogy részt vesznek a megmozdulás-sorozatban, miután nyomon követték az utóbbi napokban a Szent László Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Gimnázium és az Illyés Gyula Gimnázium tanárainak tiltakozását.

Hozzátette, akciójuk célja kizárólag az, hogy tiltakozzanak a kormány múlt pénteki rendelete ellen. Hiszen az megfosztja őket egy komoly érdekérvényesítési lehetőségtől, ami elvileg mindenkinek állampolgári joga. Fontosnak tartotta kiemelni azt is, az akciójuknak semmi köze a szakszervezetekhez, a pártokhoz és politikusokhoz.

Ténylegesen az a legfontosabb célunk, hogy olyan módon legyen megállapítva a minimális szolgáltatás, hogy az érdekérvényesítésre alkalmas maradjon, ha a pedagógusoknak sztrájkolniuk kell

– magyarázta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik