Belföld

Lesz ma még hó is

Matthias Bein/dpa/AFP
Matthias Bein/dpa/AFP
Sőt, lesz a jövő héten is.

Borús hétvége, valamint még borúsabb hétkezdés elé nézünk.

A köpönyeg azt írja, hogy szombaton erősen felhős, délen borult lesz az ég. A délnyugati tájakon többfelé várható eső, amit késő estétől a Mecsekben havas eső, hó válthat fel, de máshol csak elszórtan várható csapadék. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap reggelig délen még lehet csapadék, majd északnyugat felől először csökken, délután ismét megnövekszik a felhőzet. Délutántól főleg északon fordul elő zápor. A szél délnyugatira fordul, élénk marad. Reggel 1, délután 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő reggelre párássá válik a levegő, kialakulhatnak ködfoltok. Napközben erősen felhős, borult időre számíthatunk, többfelé esővel, amit délutántól a hegyekben hózáporok válthatnak fel. Megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél, 4-9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden és szerdán felhőátvonulásokra van kilátás, elszórtan fordulhat elő zápor, a hegyekben hózápor. Erős lesz az északnyugati szél, délutánonként 5-11 fok között alakul a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik