Tudomány

Fényoszlopok jelentek meg a Dunántúlon

Csütörtök este az Időkép több webkameráján is feltűnő fényjelenség, úgynevezett fényoszlopok jelentek meg. A fényoszlopok a nyugat felől fokozatosan megvastagodó melegfronti felhőzeten jelentek meg a megfelelő hőmérsékleti és nedvességi viszonyoknak köszönhetően.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint a következő napokban még sorra érkeznek a frontok, mozgalmas időben lesz részünk és többször megerősödik, viharossá fokozódik a szél. A jövő hét közepén azonban anticiklon veheti át az irányítást.

Pénteken tovább szakadozik, csökken a felhőzet – legkésőbb délután a keleti megyékben is –, általában változóan felhős időre van kilátás, keleten kevesebb, máshol több napsütéssel. Délelőttig az északkeleti határnál még szállingózhat a hó, ezt követően csapadék nem valószínű. Alapvetően a déli, ugyanakkor az Észak-Dunántúlon az északnyugati irányú szelet kísérhetik élénk széllökések. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 6 és 13 fok között alakul, északkeleten lehet ennél hidegebb. Késő este -2, 6 fok valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik