Belföld

Orbán Viktor újra a Kossuth téren beszél majd március 15-én

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Kovács Zoltán államtitkár szerint az ünnepi rendezvények előkészítése a tervek szerint halad.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt írta közösségi oldalán, hogy a hosszú hétvége miatt már március 12-én elkezdődnek az ünnepi programok. A Múzeumkertben, a budai Várban és a Várkert Bazárban már szombattól családi programokkal, koncertekkel és gasztrovásárral várják az érdeklődőket.

A már megszokott módon lesz zászlófelvonás és a Kossuth-, illetve a Széchenyi-díjakat is az ünnepi programsorozat részeként adják át –  tette hozzá. Kovács Zoltán azt írta, hogy március 15-én – a tavalyi október 23-ához hasonlóan – a szervezők kérésére a Békemenet is csatlakozik majd az állami ünnepség programjához.

A tervek szerint a nemzeti ünnep délutánján ezúttal nem a Múzeumkertben, hanem ismét a Kossuth téren mond beszédet Orbán Viktor – írta az államtitkár, aki szerint az operatív törzs a terveknek megfelelően március első napjaiban kezdi meg munkáját.

Orbán Viktor március 15-én a Kossuth téren utoljára a 2018-as választási évben beszélt. Tavaly levélben köszöntötte a világ magyarságát „a magyar szabadság születésének napján”, előző évben a határon kívüli magyarságnak írt, 2019-ben pedig még a Múzeumkertben szónokolt.

Orbán Viktor, 2018-ban a Békemenet záróeseményén, a Kossuth téren, néhány héttel a parlamenti választás előtt azt mondta, nekik nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdeniük, hanem Soros György birodalmával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik