Belföld

Leállt az Oktatási Hivatal oldala, meghosszabbították a jelentkezési határidőt a középiskolákba

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Meghosszabbított határidővel lehet jelentkezni a középiskolákba – tudatta az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-vel, miután három nappal, február 21-ig meghosszabbította a középfokú felvételi jelentkezések benyújtásának határidejét.

Közleményükben azt írták: február 18-án külső szolgáltatói hiba miatt 14.00 órától nem volt lehetőség a középiskolai felvételi jelentkezések benyújtására.

A jelentkezők érdekeit szem előtt tartva, valamint a jogszabályi előírásoknak megfelelően az OH 2022. február 21-én éjfélig meghosszabbította az ügyintézési határidőt – közölték.

A 24.hu egyik olvasója azt írta, a Széchenyi Egyetemen végeztek karbantartást, ami közben egy erősáramú vezeték meghibásodott. Ez azért gond, mert a publikus szolgáltatások, így az oktatas.hu és a felvi.hu is az Oktatási Hivatal győri szerverterméről üzemelnek.

Úgy tudjuk, az E.ON emberei dolgoznak a hiba elhárításán jelenleg is, ráadásul  a hiba nem csak az Oktatási Hivatal rendszereiben okoz fennakadást, Győrben több helyen nincs áram.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik