Belföld

Órák óta áll az Oktatási Hivatal oldala, amikor már csak órákig lehet jelentkezni középiskolába

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Több órája elérhetetlen az Oktatási Hivatal oldala, beleértve a középiskolai jelentkezésre szolgáló felületet is, írja az Eduline.

A lap cikke szerint ez azért is különös gond, mert február 18-ig lehet jelentkezni a középfokú iskolákba, vagyis a gimnáziumokba, szakgimnáziumokba, technikumokba, szakképző iskolákba és szakiskolákba.

A határidő körülbelül 90 ezer diákot érint.

A cikkben kitérnek arra is, a özépiskolába felvételizők többségének ez valószínűleg semmilyen problémát nem jelent, mert vagy papíron intézték a jelentkezést, vagy az általános iskola már továbbította a szükséges űrlapokat. Azokat viszont kellemetlen meglepetés érhette, akik egyénileg intézik a jelentkezést, és az utolsó napra hagyták az adminisztratív ügyeket.

Utóbbi akkor fordulhat elő leginkább, ha a gyerekek hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba felvételiznek.

A 24.hu egyik olvasója azt írta, a Széchenyi Egyetemen végeztek karbantartást, ami közben egy erősáramú vezeték meghibásodott. Ez azért gond, mert a publikus szolgáltatások, így az oktatas.hu és a felvi.hu is az Oktatási Hivatal győri szerverterméről üzemelnek.

Úgy tudjuk, az E.ON emberei dolgoznak a hiba elhárításán jelenleg is, a ráadásul hiba nem csak az Oktatási Hivatal rendszereiben okoz fennakadást, Győrben több helyen nincs áram.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik