Belföld

Lefagytak a vadiúj veszprémi buszok a hétfői csúcsban

V-Busz Veszprém / Facebook
V-Busz Veszprém / Facebook
Januárban jöttek az új MAN-buszok, de hat darabot nem tudtak hétfőn szolgálatba állítani. A hibát azonosították, elvileg kiküszöbölték.

Hétfőn eléggé kiakadtak a veszprémiek, mivel a város tömegközlekedési cége, a V-Busz sok buszt nem tudott forgalomba állítani, járatkimaradások, késések voltak a reggeli csúcs idején. A VeszprémKukac ezért megkereste a V-Buszt, hogy mi történt hétfőn.

Kiderült, hogy a vadiúj buszok közül hat darab nem volt működőképes, ezek zömmel a 3-as, 4-es és 6-os vonalakat szolgálják ki. A cég közleményt is kiadott, amiben azt írták korábban, kivizsgálják a történteket, de a lapnak egy bővebb változattal is előálltak:

Légrendszeri fagyás következtében a levegőrendszer nem tudta ellátni a feladatát.

A MAN típusú buszok hazai márkaképviseletét bevonva vizsgálják, mi történt. A V-Busz szerint végül tartalék buszokkal sikerült pótolni a kiesett járműveket. “Délutánra a helyzet normalizálódott, a szükséges javítások megtörténtek, a járművek ismét forgalomba álltak” – közölte a V-Busz. Mivel a hibát beazonosították, több fennakadásra nem számítanak.

Idén január 15-én érkeztek meg az első új MAN-buszok a városba a V-Buszhoz. A céget egyébként a fideszes önkormányzat hozta létre még 2018-ban, azóta nem a Volán (és elődcége) szolgáltat tömegközlekedési fronton a 60 ezres városban.

Kapcsolódó
Veszprém fideszes vezetése lila csődtömeget csinált a tömegközlekedésből
Minden terv hibás volt, 600 helyett 1600 millió forintba került a Volán-társaság helyére alapított buszos cég, új járművek beszerzéséről szó sincs, a cél a csőd elkerülése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik