Belföld koronavírus

30 százalékkal kevesebb új fertőzött, mint egy héttel ezelőtt

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Az elmúlt 24 órában 11 559 új fertőzöttet igazoltak, derül ki a kormányzati oldalról.

Ez 30 százalékkal marad el az egy héttel ezelőtt közölttől. Napok óta az ötödik hullám leszálló ágát támasztják alá az adatok.

Ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 695 991-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 91 beteg, így az elhunytak száma 42 360 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma pedig 229 710 fő.

5152 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 209-en vannak lélegeztetőgépen.

Előbbi 12 százalékkal haladja meg az egy héttel ezelőttit, ám a tegnap jelentettnél már kevesebb, vagyis itt tetőzésnél lehetünk. A lélegeztetőn levők száma még emelkedő pályán van, az egy héttel ezelőttinél 24 százalékkal több, és a tegnapinál is kissé magasabb.

A beoltottak száma 6 379 065 fő, közülük 6 131 361 fő már a második, 3 754 698 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.

A regisztráció és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz. Ma délután és szombaton ismét lesz oltási akció a kórházi oltópontokon, írja a kormányzati oldal.

„Februárban is lesz minden csütörtökön, pénteken, és szombaton oltási akció a kórházi oltópontokon. Az oltásra továbbra is kiemelten várjuk az oltatlanokat és azokat is, akik már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előzőt. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90 százalékra emelhető a védettség. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Emellett a háziorvosok is folytatják az oltásokat.”

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik