Belföld

Halálra verték a lakótársukat, mert csendet akartak, életfogytiglant kértek rájuk

Police.hu
Police.hu

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a két letartóztatásban lévő férfival, D. Viktorral, és Sz. Gáborral szemben, akik 2020. júniusában az emberi mivoltukból kivetkőzve halálra verték a lakótársukat Komáromban.

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy életfogytiglant kértek a két férfire azzal, hogy az elsőrendű vádlottat 30, a másikat pedig 25 év múlva bocsáthassák szabadlábra a leghamarabb feltételesen. Kérdésünkre pedig elmondta, hogy mit mondtak a vallomásukban.

A két férfi elismerte a bántalmazást, de azt nem, hogy a lakótársuk abba is halt bele. Azzal indokolták a tettüket, hogy aludni akartak, a lakótársuk pedig nem maradt csendben

– mondta az ügyész.

Az italozást követően tehát a későbbi áldozat nem maradt csendben, ezért mindkét férfival összeszólalkozott. D. Viktor  ekkor nekiesett és nagy erővel testszerte ököllel ütni kezdte, majd levetette vele az összes ruháját, és megrugdosta.

Ekkor odalépett Sz. Gábor és ököllel arcon ütötte a hatvanéves lakótársát, majd két alkalommal fenéken rúgta. Áldozatuk az ágytól egészen a bejárati ajtóig sodródott a bántalmazás során. Ezt követően abbahagyták a bántalmazást, rágyújtottak egy cigarettára, majd ismét ököllel és láncfűrészlánccal ütötték a földön fekvő társukat, aki olyan súlyos belső és külső sérüléseket szenvedett el, hogy még aznap éjszaka a helyszínen meghalt.

Sz. Gábor azonban csak harmadnap hívta hozzá a mentőket. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életfogytiglant kért a két férfire azzal, hogy D. Viktort 30, Sz. Gábort pedig 25 év múlva bocsáthassák szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik