Belföld

Életveszélyes sérüléssel zárult a házastársak közötti vita

Életveszélyt okozó testi sértés és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta ittasan a feleségét, akinek egy alkalommal életveszéllyel járó sérülést is okozott.

A férfi és feleségének kapcsolata már évekkel korábban megromlott. Ennek ellenére gyakran előfordult, hogy együtt italoztak, és az ezen alkalmakkor kipattant vitáik rendszeresen tettlegességig fajultak, azonban az asszony a testi és lelki bántalmazást mindig megbocsátotta a férfinak.

Az egyik ilyen alkalommal ismerősük születésnapját ünnepelték, amikor a férfi féltékenysége miatt ismét vita alakult ki közöttük, melynek során a férfi megütötte az asszonyt, és még folytatta volna a bántalmazást, ha az egyik vendég nem lép közbe. Egy másik alkalommal a férfi többször is felesége arcába ütött, akinek csak a véletlen folytán nem keletkezett súlyosabb sérülése.

A Somogy Megyei Főügyészség szerint az otthonukban történt a legkirívóbb eset .Az ittas férfi ekkor is veszekedni kezdett a feleségével, melynek során annyira indulatba jött, hogy két, nagy erejű ökölütést mért az asszony bal oldalára, aki ennek következtében a földre zuhant és eszméletét vesztette.

A nőhöz végül a férje hívott mentőt, majd a kórházban kiderült, hogy a nőnél közvetlen életveszéllyel járó teljes mellűri léggyülem alakult ki, illetve a bordája is eltörött, ezért az életét a szakszerű és gyors orvosi segítség mentette meg.

Az ügyészség letöltendőt börtönt és közügyektől eltiltást kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik