ugyeszseg.hu
Belföld

Betört a volt férjéhez, elbújt a vécében, majd hatszor megszúrta, mert szerinte hűtlenkedett

Emberölés kísérlete és magánlaksértés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség azzal az 59 éves nővel szemben, aki bosszúból késsel támadt a volt férjére Törökszentmiklóson.

Nagy Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a nő beismerte tettét a nyomozati szakban a tettét pedig féltékenység és pénzügyi vita motiválhatta.

A nő tavaly nyáron vált el férjétől, mert úgy vélte, hogy a férfi többször is félrelépett a több mint három évtizedig tartó házasságuk alatt. A válást követően a nő Egerbe költözött, de tavaly szeptember 9-én úgy döntött, felkeresi volt férjét, hogy megbeszéljék a pénzügyi vitájukat.

A volt feleség a kora esti órákban, zaklatott lelkiállapotban érkezett a törökszentmiklósi családi házhoz. Miután hiába csengetett, átmászott a kerítésen, betörte az egyik ablakot, és azon át bement a házba, majd leengedte maga mögött a redőnyt, hogy leplezze a bejutás nyomait. A konyhapultról magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést, bement a WC-be, kicsavarta a villanykörtét és a sötétben megbújva várta a volt házastársa hazaérkezését.

ugyeszseg.hu

A férfi a házba belépve meglátta a betörés nyomait, ezért kiment az udvarra, és telefonon értesítette a rendőrséget. Ekkor a nő előbújt rejtekhelyéről, követte a férfit az udvarra, és a késsel a sértett hasa felé döfött. A kés pengéje a férfi nadrágövébe fúródott és eltört. Ezért a nő bement a konyhába, felkapott egy másik konyhakést, visszaszaladt az udvarra és megint rátámadt a férfire.

A férfi ekkor az engedéllyel tartott gáz-riasztó pisztolyával támadójára lőtt, de a fegyver nem működött, ezért levett a szárítókötélről egy ruhadarabot, és azzal próbálta kiütni a nő kezéből a kést. Volt házastársa azonban hatszor megszúrta, mire sikerült lefegyvereznie és a rendőrök kiérkezéséig lefognia őt.

A bántalmazás következtében a férfi súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és csak kitartó védekezése akadályozta meg a volt feleségét a célja elérésében.

A főügyészség letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást kért a nőre azzal hogy a bíróság zárja ki a vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből is. Mivel nem fegyházat, hanem csak börtönt kértek a bűnösségét beismerő nőre, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy három év alatti büntetésre számíthat a nő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!