Belföld

Emberölés kísérletével vádolják a férfit, aki ollót döfött a Blaha aluljárójában táncoló párjába

Emberölés kísérlete és garázdaság miatt állítják bíróság elé azt a 35 éves hajléktalan visszaeső férfit, aki életveszélyesen megszúrta a rátámadó 43 éves párját Budapesten, a Blaha Lujza téri aluljáróban. A többszörösen visszaeső 43 éves nő sem ússza meg, neki garázdaság miatt kell felelnie.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a vádbeli időszakban hajléktalanként élő pár 2019 március 8-án mások társaságában zenét hallgatott az aluljáróban. Az ittas nő táncolni kezdett, és nem akart felmenni az aluljáróból a szintén ittas élettársával, aki emiatt szóváltást kezdeményezett vele.

A nő egy másik személyt ölelgetett, utána folytatta a táncolást, és hirtelen élettársára támadt, megrúgta és többször megütötte, majd ismét táncolt. A férfi hátulról átkarolta a nőt, mire a nő kiszabadult, és ennek során ismét megütötte élettársát, ezután egymással szemben állva tovább vitatkoztak.

Kis idő elteltével a nő odébb ment, a férfi azonban továbbra is mondta a magáét, mire a nő kétszer meglökte és megütötte. Ezt követően még vitatkoztak, majd a férfi elővett egy ollót, és megszúrta vele a párját, aki életveszélyes sérülést szenvedett. 

A férfi által támadott testtájékra, az elkövetés eszközére, az erőbehatásokra, illetve az elszenvedett sérülésekre figyelemmel a nő halála bekövetkezésének reális lehetősége is fennállt, amibe a férfi legalább belenyugodott.

A férfi elhagyta az aluljárót, és a Dohány utcában szóváltást kezdeményezett egy másik férfival akit többször meglökött, és egyszer ököllel arcon is ütött. A sértett a földre esett, azonban nem sérült meg. A főügyészség letöltendő börtönt kért a pár mindkét tagjára.

A Fővárosi Főügyészség a támadó férfival – mint visszaesővel – szemben emberölés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt, a nő – mint többszörös visszaeső – ellen garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A felvételen az látható, amikor a nő táncol, majd a férfira támad, illetve a férfi átkarolja, a nő pedig kiszabadul, és ismét élettárására támad.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik