Belföld koronavírus

Őrizetbe vettek egy háziorvost az asszisztensével mellé oltás miatt, két rendőr is fizetett nekik

Őrizetbe vettek egy háziorvost az asszisztensével, mert úgy adtak ki oltási igazolást, hogy pénzért be sem adták az oltóanyagot. A Központi Nyomozó Főügyészség lapunknak küldött közleményéből kiderült, hogy két rendőr is volt a kuncsaftjaik között.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt indított nyomozást az ügyben.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség és a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a további bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében tizenegy helyszínen hajtott végre összehangolt eljárási cselekményeket a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség közreműködésével.

A megalapozott gyanú lényege, hogy a háziorvos azt a gyakorlatot alakította ki a szakasszisztensével, hogy valótlan tartalmú oltási igazolást állítottak ki, az oltás tényleges beadása nélkül.

A gyanúsítottak a koronavírus elleni oltás felvétele miatt a rendelésen megjelent személyek számára – amennyiben az oltás felvételére nem tartottak igényt, azonban a védettségi igazolásra szükségük volt – 15 ezer és 30 ezer forint közötti összegért állították ki az igazolást. Az így szerzett pénzt pedig testvériesen, egyenlően elosztották egymás között.

ugyeszseg.hu

A rendelésen két rendőr is megjelent, akik úgy kapták meg pénzért az asszisztens által kiállított oltási igazolást, hogy a háziorvos az oltóanyagot felszívta egy fecskendőbe, majd annak tartalmát „hadd fogyjon” kijelentést téve a mosdókagylóba ürítette.

A regionális ügyészség őrizetbe vette a két egészségügyi dolgozót a korrupciós bűncselekmény miatt, amit a háziorvos tettesként, míg a szakasszisztens bűnsegédként követett el. Az ügyészség őrizetbe vette őket, és indítványozta a letartóztatásukat.

Eddig négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként, de sem az egészségügyi dolgozók, sem pedig a két rendőr nem tett vallomást. A kutatások során a megvesztegetett egészségügyi dolgozóktól közel 60 millió forint korrupciós pénz került lefoglalásra, a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik