Belföld

Völner-ügy: belvárosi ingatlanok eladása miatt tesz feljelentést az LMP

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Feljelentést tesz az LMP parlamenti képviselője több belvárosi, korábban önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan eladása miatt.

Erről szóló közleményében Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, aki tavasszal a Belvárost is magába foglaló Budapest 1-es körzetben lesz az ellenzék közös jelöltje, azt írja: „A Belváros fideszes vezetése évek óta tendenciózusan árusítja ki baráti köröknek a nagyértékű belvárosi ingatlanokat. A Rogán-korszak nem tűnt el a Belvárosban, és még csak át sem alakult.”

Szerinte

a Völner-ügy szereplői, köztük az előzetes letartóztatásban lévő Schadl György nagy értékű ingatlanokhoz jutott hozzá, áron alul, érdemi pályáztatás nélkül. Ugyancsak gyanús ügyletnek tűnik, hogy a számítások szerint 1,6 milliárdot érő ingatlancsomagot, 850 millió forintért értékesített a belvárosi önkormányzat, az egyik vevő pedig egy 19 éves dunaharaszti vállalkozó. A Fővárosi önkormányzat mindkét esetben élni kívánt elővásárlási jogával, hogy így akadályozza meg a vagyonkijátszást, de ezt az önkormányzat és az általuk megbízott ügyvédi iroda jogi trükközéssel szabotálta.

Csárdi álláspontja szerint a belvárosi ingatlanok ilyen szintű áron aluli értékesítése, illetve az elővásárlási jog gyakorlásának megakadályozása kimeríti a hűtlen kezelés tényállását, ezért feljelentést tesz a belvárosi ingatlanok eladása ügyében.

Arról, hogy a Schadl György által megszerzett ingatlanok megvásárlásának körülményeit érintő vizsgálatot hogyan kaszálták el a Belvárosban, mi is beszámoltunk részletesen:

Kapcsolódó
Völner-ügy: a belvárosi Fidesz megtorpedózta Schadl György ingatlanvásárlásainak kivizsgálását
A fideszes polgármester szerint csak kampányolni próbál az ellenzék, és terelni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik