Belföld

Elütött egy bringást, majd félholtra verte a kocsiban ülő falubelijét

police.hu
police.hu

Egy tehergépkocsi vezetője és két utasa közlekedett Jászladány külterületén szombat este hét óra körül, amikor a jármű elsodort egy vele azonos irányba közlekedő biciklist, aki emiatt az árokba csapódott.

A sofőr megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A biciklis nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset után egy órával, szóváltás alakult ki a gépkocsiban utazók között.

Ezt követően a 40 éves jászkiséri sofőr egy bottal fejen ütötte a korábban vele utazó 38 éves falubelijét. A bántalmazás következtében az ismerőse életveszélyes sérülést szenvedett.

police.hu

A bűncselekményről a jármű másik utasa tett bejelentést a jászberényi kapitányságon. Az egyenruhások lakcíméről állították elő a sofőrt, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

A két bűncselekmény 32 éves bejelentőjét szintén elszámoltatták a rendőrök, az ő terhére azonban nemcsak segítségnyújtás elmulasztása elkövetését rótták a nyomozók. A gyanú szerint bement egy jászkiséri ingatlanba, ahonnan mobiltelefont, tisztálkodási szereket, dohányt, szeszes italokat és egy ezrest lopott.

Az egyenruhások lopás elkövetése miatt is gyanúsítottként hallgatták ki a férfit. A terhelt elmondta, hogy a telefonkészüléken, a kozmetikumokon és a dohányon gyorsan túladott, míg a készpénzt elköltötte, a lopott pezsgőket pedig megitta a bűncselekmény után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik