Belföld

Meghalt Büky Dorottya korábbi országgyűlési képviselő

60 éves korában elhunyt Büky Dorottya volt országgyűlési képviselő, kommunikációs főtanácsadó, közölte a Facebookon a Feldmár Intézet.

Az intézet honlapján fellelhető életrajza szerint Büky Dorottya magyar-történelem szakos pedagógusként, fiatalon tagja lett a rendszerváltó, első szabadon választott parlamentnek. Liberális politikusként, az SZDSZ padsoraiban, nyolc évig dolgozott a Magyar Országgyűlésben, ahol a Kulturális Bizottság és a civil szervezetekkel foglalkozó bizottság tagja volt.

A második ciklus közepén elhatározta, hogy a politikusi pályát kommunikációs szakmai pályára cseréli. A kommunikáció szakma alapjait az USA-beli tanulmányútjain, választási kampányokban és kulturális projekteken sajátította el. 1996-ban alakította meg első kommunikációs tanácsadó irodáját. Dolgozott a Szegedi Szabadtéri Játékok, az Országos Színházi Találkozó, több színház és egyéb művészeti kezdeményezés kommunikációs tanácsadójaként.

1999-től vállalati kommunikációs területen, informatikai cégek felsővezetőinek adott személyi és vállalati kommunikációs tanácsokat. 2006-tól három évig volt a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója. Dolgozott, szintén kommunikációs igazgatóként, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-ben, a Bajnai kormány utolsó évében.

2002-ben ismerkedett meg és kezdett dolgozni Feldmár Andrással, a Kanadában élő magyar származású pszichológus, pszichoterapeutával. Nagy sikerű előadások és sok magyar nyelven kiadott Feldmár könyv jelzi ezt az időszakot, írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik