Belföld

Ügyvédje szerint M. Richárd egy napig haldoklott a zárkájában

Segítségnyújtás elmulasztás és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt tett feljelentést M. Richárd és ügyvédje, amiért a férfit állításuk szerint egy napig nem látták el megfelelően, miután sztrókot kapott a börtönben.

Az RTL Klub Fókusz című műsorának adott interjújában Mocsai Gergely, M. Richárd ügyvédje arról beszélt, védence egy hónappal a sztrókot megelőzően jelezte, hogy nincsen jól, de nem vizsgálták ki.

December 24-én este a jegyzőkönyv szerint egy ápoló megvizsgálta, de a férfi kérése ellenére nem hívtak hozzá mentőt csak másnap.

Ténykérdés, hogy kapott egy sztrókot, majd 24 órát feküdt ellátás nélkül. Úgy is fogalmazhatunk, ha nagyon lesarkítjuk, hogy egy napig haldoklott a zárkájában

– mondta az ügyvéd, hozzátéve, csoda, hogy M. Richárd életben van.

Élettársa hetente 40 percet beszélhet vele Skype-on. Tolókocsiban van, beszélni tud, de sokszor zavart.

Kapcsolódó
Lebénult M. Richárd a sztrókja után
Állapota javul, de lassú felépülés áll előtte.

M. Richárd rengeteget fogyott a rácsok mögött. 130 kiló volt, amikor bekerült a börtönbe, most 86 kiló.

Mocsai Gergely abban bízik, hogy mivel be van kamerázva az elítélt férfi cellája, meg lehetnek a felvételek arról, mi történt december 24-én és 25-én vele.

Kapcsolódó
M. Richárd: Ha a Jóistent vesztegetném meg, akkor sem vezethetnék
A Dózsa György úti halálos baleset miatt elítélt férfinek nyolc általánosa van, vagyona viszont – legalábbis vesztegetési ügyében tett vallomása szerint – nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik