Belföld

Több százmilliós drogfogás Nógrádban – fotók, videó

police.hu
police.hu
Több mint 44 kiló marihuánát, 8 kiló kokaint, 2,5 kiló ketamint, autókat, készpénzt foglaltak le.

A rendőrök már augusztus óta nyomoztak a drogkereskedők után, kedden pedig Szurdokpüspökiben elfogtak egy 52 éves férfit és 19 éves fiát, a gyanú szerint a településen és vonzáskörzetében drogot  árultak – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A házkutatásnál a pincében és a padláson több zsákban, csomagban több mint 55 kiló különböző fajtájú kábítószert találtak. Az előzetes szakértői vélemény alapján

  • 44013 gramm marihuánát,
  • 8389 gramm kokaint,
  • továbbá 2786 gramm ketamint

foglaltak le.

Az ingatlanban a kábítószer fogyasztásához és a kereskedelemhez szükséges eszközöket, növényi őrlőt, mérleget, fóliázó készüléket is találtak.

A bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon visszaszerzése érdekében a gyanúsítottaktól több millió forint értékben foglaltak le autókat, motort  készpénzt és egyéb vagyontárgyakat.

A két férfit elfogták, előállították. Az apát jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem, fiát kábítószer-kereskedelem  megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Mindkét férfit őrizetbe vették, előterjesztést tettek az 52 éves férfi letartóztatásának indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik