Belföld

Elítélték a kecskeméti fiút, aki késsel akarta behajtani diáktársán a tartozást – videón az eset

Ügyészség
Ügyészség

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérletével vádolt fiút, aki egy hónappal ezelőtt késsel fenyegetőzve akarta behajtani a tartózását egy másik fiatalkorútól az egyik kecskeméti középiskola közelében.

A  Bács-Kiskun Megyei Főügyészség  tájékoztatása szerint a fiú az iskola közelében az utcán odalépett az egyik iskolatársához, s felszólította, hogy adja meg a tartozását. A fiú azonban nem válaszolt neki, mire a vádlott elővett egy rugós kést, amit a tartozás behajtásához vitt magával.

Az iskolatársa mögé lépett, majd bal könyökhajlatával beszorította és hátra húzta a fiú nyakát. A jobb kezében lévő kést pedig a fiú nyakához tette úgy, hogy a kés hegye csak pár centire volt a fiú nyakától.

A támadó a fenyegetőzés közben közölte a fiúval, hogy egy hónapja van a pénz megadására. A társa azonban nem válaszolt és pénzt sem adott neki. Egy másik iskolatárs is a helyszínen volt, aki elkérte a fiataltól a kést, hogy ne történjen nagyobb baj. A fiatalkorú oda is adta neki a kést, majd a vádlott és a sértett dulakodni kezdett, de senki sem sérült meg.

A bűncselekményt beismerő fiatal megbánta a tettét és bocsánatot is kért az iskolatársától. A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a fiatalt és 1 év fogházra ítélte, aminek a végrehajtását 2 évre felfüggesztette. A bíróság a fiatalkorú vádlott pártfogó felügyeletét is elrendelte, valamint a kést elkobozta. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik