Belföld

Életfogytiglant kapott a két nőre is rátámadó kisvárdai gyilkos

police.hu
police.hu

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, kifosztással, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel vádolt K. Antalt, aki megölt egy kisvárdai prostituáltat, és egy bolti eladót is bántalmazott.

Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfi 35 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra a leghamarabb. A vádlott nem jelent meg a másodfokú tárgyaláson, így a táblabíróság a perbeszédek után, azonnal ítéletet is hozott.

K. Antal elvesztette az állását, de úgy tett  otthon, mintha továbbra is munkába járna. Napközben azonban lakóhelyének körzetében kocsikázott, alkalmanként pedig prostituáltakkal létesített szexuális kapcsolatot. A férfinak gyerektartást kellett volna fizetnie a korábbi kapcsolatában született gyereke után, s jelentős hátralékot halmozott fel a tartásdíjból, amelynek utólagos megfizetésére egyezségben vállalt kötelezettséget.

2018 novemberében azonban semmilyen bevétele és jövedelemforrása nem volt. És ebben az időszakban hat nap alatt két nő ellen is élet elleni támadást hajtott végre. Szexuális szolgáltatás céljából létesített alkalmi kapcsolatot egy nővel Kisvárdán. Egy külvárosi fás-bokros részre mentek, ahol aktus közben összevesztek valamin.

A férfi előbb puszta kézzel megütötte, majd egy nagy pengéjű késsel többször is megszúrta a nőt, aki a helyszínen meghalt. Miután észlelte alkalmi partnere halálát, kivette a nő táskájából a pénzt, azt a holttesttel együtt egy műanyag fóliába csomagolta és autója csomagtartójába tette.

.A holttestet fekete fóliába csomagolva gépkocsijának csomagtartójában helyezte el, az áldozata mobilját pedig elhajította. Hazatérve, a csomagtartóban hagyott holttesthez nem nyúlt, a családi házuk udvarán parkolt, sőt közlekedett is a járművel.

Pá nappal később eldöntötte, hogy kirabol egy boltot. Magához vette a korábban használt kést, és jogellenesen tartott forgópisztolyát és bement egy nyíregyházi ruhaboltba, vásárlást színlelt, majd az egyedül lévő eladónőre támadt: a pisztoly markolatával nagy erővel arcon ütötte, és a hanyatt eső asszony testére térdelt.

Az eladó az életéért könyörgött, a férfi azonban nem kímélte, s többször is megszúrta a késsel az eladót. A rendőrség már másnap elfogta. Miután gépkocsiját lefoglalták, a szemle során a másik nő holtteste is előkerült. A másodfokú bíróság helybenhagyta a férfi elsőfokú büntetését, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik