Belföld

Öt évet kértek a férfire, aki barátságból gyógyszert adott egy öngyilkosságra készülő csömöri tinilánynak

Baráti szívességből akart segíteni az öngyilkosságban egy férfi egy csömöri lánynak a terebesi erdőben. A bűncselekménnyel vádolt férfi tagadja a vádiratban foglaltakat.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy öt év börtönt kértek a tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban való közreműködéssel vádolt férfire arra az estre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyalás jogáról is.

Az ügyész kérdésünkre elmondta, hogy ez eddig nem történt meg.

a férfi tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban. Azt állította, hogy le akarta beszélni tervéről a lányt, és ott sem volt vele az erdőben

– mondta Nisóczi.

A negyven év feletti férfi a chaten ismerkedett meg a csömöri lánnyal. Beszélgetéseik során a lány elmondta neki, hogy családi okok és a baráti kapcsolatok hiánya miatt szeretne öngyilkosságot elkövetni.

A férfi ahelyett, hogy eltérítette volna a lányt a szándékától felajánlotta a segítségét és több lehetőséget is felvázolt előtte. Egyrészt a kézzel történő megfojtást másrészt a szívműködésre ható, nyugtatók bevételét ajánlotta figyelmébe. A lány a gyógyszereket választotta.

Jó két évvel ezelőtt az elkövető és a lány személyesen is találkozott Budapesten, majd a kőbányai „terebesi erdőbe” mentek. Ott az elkövető több darab, vényköteles, erős altatót adott a lánynak, aki azt bevette. Az elkövető megvárta amíg a gyógyszerek hatására a tini szédülni, majd remegni kezdett és végül eszméletét is elveszítette.

Ezután a férfi a lányt magára hagyta. A bevett gyógyszerektől nem halt meg a lány, pár órán belül magához tért és elbotorkált a közelben lévő egyik bevásárlóközponthoz. Ott felfigyeltek a rossz állapotára és mentőt hívtak. Csak a szerencsén múlott, hogy nem csúszott hátra a lány nyelve, amikor eszméletlen volt. Ettől ugyanis megfulladt volna. De annak a közvetlen veszélye is fennállt, hogy lány kihűl a novemberi éjjelen.

A Gödöllői Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban való közreműködés miatt állítja bíróság elé a férfit.

Kapcsolódó
Búcsúlevelet írt egy dunavarsányi férfi a lányával, majd begyógyszerezték magukat a horgásztónál
A férfi és a lánya nem akarták, hogy elszakítsák őket egymástól. Három év börtönt kértek az apára. Szexuális visszaélés állhat az ügy hátterében.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik