Belföld

Búcsúlevelet írt egy dunavarsányi férfi a lányával, majd begyógyszerezték magukat a horgásztónál

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI

Öngyilkosságot kísérelt meg egy férfi a 17 éves lányával Dunavarsányban, miután egy ismeretlen férfi feljelentést tett a rendőrségen azt állítva, hogy az apa félelemben tartja lányát és rendszeresen meg is erőszakolja őt. A férfi és a tini azért akart végezni magával, hogy ne szakítsák el őket egymástól.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy három év letöltendő börtönt kértek a tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban való közreműködéssel vádolt férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét.

A férfi és a lánya egy rendőrségi idézésből szerzett tudomást a nyomozásról. Ezt követően úgy döntöttek, hogy egyszerre vetnek véget az életüknek azért, hogy az eljárás miatt ne kerülhessen el a lány az apjától.

Búcsúleveleket készítettek, majd kimentek az egyik külterületi horgásztóhoz. Ott a tó partján leterítettek egy takarót, majd több nyugtató-, vérnyomáscsökkentő, valamint szívfrekvencia szabályozó gyógyszert vettek be és lefeküdtek.

Később azonban a gyógyszerek okozta kábultság után felébredtek, majd gyalogosan elindultak hazafelé. Útközben belefutottak az őket eltűnésük miatt kereső rendőrökbe. Úgy tudjuk, hogy az apát szexuális erőszakkal gyanúsította meg a rendőrség korábban, de most már enyhítettek a minősítésen és szexuális visszaéléssel gyanúsítják. Ez az ügy azonban egy elkülönített másik eljárásban folyik.

Értesüléseink szerint a férfi beismerésben van az öngyilkossági kísérlettel kapcsolatban. A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség három év letöltendőt kért a férfire, tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban való közreműködés miatt.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik