Belföld

Felhívták, hogy egy fő kómában van a fia angliai balesete miatt, ijedtében trappolt a postára

police.hu
police.hu

Kis híján átutalt háromszázezer forintot egy emődi férfi, hogy segítsen a gyermekén, aki a telefonos csaló szerint súlyos balesetet okozott Angliában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a férfi feleségét hívta fel a csaló, de az asszony értetlenül hallgatta a telefonban neki beszélő férfit, ezért inkább átadta a készüléket a párjának.

A telefonáló elmondta, hogy gyermekük Angliában balesetet okozott és egy személy olyan súlyosan megsérült, hogy kómában van. A fiúk pedig csak úgy tudja a börtönt elkerülni, ha egy nagyobb összeget átutalnak neki. A rendőrség beszámolója szerint egymillió forint körüli összeget kért a telefonáló. A szülő elmondta azonban, hogy jelenleg csak háromszázezret tud elvinni átutalni, így ebben az összegben maradtak.

A rémült szülő a pénzzel és a kapott instrukciókkal együtt a közeli postahivatalba ment, ahol megkezdte az átutalással kapcsolatos ügyintézést. A postai alkalmazott azonban gyanút fogott a történtek hallatán és jelzéssel élt a rendőrség felé. A tranzakció így nem ment végbe, és a nyugdíjas pénze is megmaradt

A Miskolci Rendőrkapitányság csalás kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy senki ne utaljon pénzt addig, amíg meg nem győződtek meg az igazságról:

  • hívják fel a „balesetben” jelölt hozzátartozójukat,
  • a telefonálótól minden esetben kérdezzenek olyan dolgot, amelyet ténylegesen csak hozzátartozójuk tudhat: ez lehet például egy becenév, egy közös emlék, ezzel is csökkentve áldozattá válásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik