Belföld koronavírus

A Fidesz követeli Márki-Zay Pétertől, hogy kérjen bocsánatot az idősektől

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A nagyobbik kormánypártnak az embertelen és a szégyen szavak jutnak eszébe az ellenzéki jelölt mondatai után.

A Fidesz szerint a „baloldal” miniszterelnök-jelöltjének bocsánatot kell kérnie az idősektől. A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében MárkiZay Péter sajtótájékoztatójára reagált.

Itt úgy fogalmaztak, az ellenzék jelöltjének egyetlen dolga lenne, nagyon gyorsan bocsánatot kell kérnie az idős emberektől.

Embertelen és szégyen, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje nyíltan arról beszél, hogy szerinte az jó irány, hogy a koronavírus-járványban idősek halnak meg, mert az idős szavazók halálával neki és a baloldalnak nő az esélye a hatalom megszerzésére

– olvasható a Fidesz közleményben.

Néhány napja valóban nagy port kavart Márki-Zay Péter újévi köszöntője, amelyben azt is fejtegette, hogy soha ilyen jól nem állt még az ellenzék, amit úgy igyekezett alátámasztani, hogy

a covidban megtizedelt időskorú lakosság nagy arányban szavazott a Fideszre, míg az előválasztáson részt vevő fiatalok kormánykritikusak.

A kijelentéstől az ellenzéki térfél több szereplője is elhatárolódott, a Jobbik elnöke, Jakab Péter ment a legmesszebb, ő egyenesen lehülyézte Hódmezővásárhely polgármesterét. Márki-Zay végül kedden az ATV stúdiójában kért bocsánatot a kijelentéseiért, kiemelve, hogy „az ellenzéknek nem a covid miatt van több szavazója, és az tény, hogy az idősek közül többen szavaznak a Fideszre, de tragikus módon az időseket ez a kormány magára hagyta, hiszen pont nekik adtak kínai vakcinát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik