Belföld

Három körözöttet fogtak el naponta tavaly a BRFK-sok

police.hu
police.hu

Több mint ezer körözött személyt kapcsolt le a BRFK Célkörözési Osztálya 2021-ben. Ez azt jelenti, hogy átlagban csaknem három személyt juttattak rács mögé az év minden napján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztályáról annyit kell tudni, hogy egyrészt koordinálják és támogatják a kerületi kapitányságok körözési munkáját, másrészt önálló felderítőmunkát is végeznek.

Nyomozásaik során nyílt és titkos – engedélyhez kötött – adatgyűjtést is folytatnak. A budapesti rendőrök körözési tevékenysége nem korlátozódik a főváros közigazgatási területére. Több elfogást hajtottak végre vidéken, de más hatóságokkal együttműködve nem egy bűnözőt a határon túlról állítottak a magyar igazságszolgáltatás elé.

Elég széles volt a tavalyi paletta. A BRFK tájékoztatása szerint emberölés kísérlet, emberrablás, túszejtés és fegyveres rablás miatt keresett személy is volt az elfogott 1028 személy között. Volt olyan csaló, akit már ötödik éve köröztek, és elfogásakor már csak pár hónap hiányzott, hogy elévüljön a bűncselekménye.

Az elkövetők egy része megpróbált elmenekülni a rendőrök elől. Volt aki az ágyneműtartóban bujkált, de az is nemegyszer előfordult, hogy a keresett személy önként feladta magát, amikor megtudta, hogy a nyomában vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik