Belföld

Kiugrott a motorfűrész, amputálták a fát nyomó társa kezét

Előzetes mentesítésben részesítette a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2019 augusztusában életveszélyesen megsebesítette segítőjét fakivágás közben.

A táblabíróság tájékoztatása szerint a férfi egy akácfát próbált kivágni a segítőjével. A férfi egy motorfűrészt használt ehhez, míg a társa kézzel nyomta el a fát. Vágás közben a motorfűrész kiugrott az addig kialakult vágatból és megvágta a fát nyomó férfi ta mellkasának a bal oldalán, illetve a bal hónaljvonalban.

A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba a légimentők, ahol azonnal megoperálták. A férfi bal karjának nagyobb részét pedig szeptemberben amputálni is kellett. A vádlott megszegte a munkavédelmi, és a motoros fűrész kezelésével kapcsolatos, illetve a fadöntésre vonatkozó biztonsági szabályokat.

A Kaposvári Törvényszék egy év felfüggesztettre ítélte a favágót maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.  A másodfokon eljáró táblabíróság előzetes mentesítésben részesítette a férfit, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik